Vanliga frågor

Här kan du läsa mer om BlueCall


BlueCall är en app för samtalsstöd över telefon. I appen hittar du personer du kan ringa och prata med. Du kan välja att prata med en Volontär eller en Mentor.

Du kan få hjälp att sortera bland dina tankar, få pepp och motivation eller diskutera fram en handlingsplan till förändring. Kanske behöver du bara någon som lyssnar på dig.

Oavsett vem du väljer att ringa till är det en medmänniska som finns där för dig. För oss på BlueCall är inga problem för stora, små eller konstiga. Alla Volontärer och Mentorer har tystnadsplikt och du är helt anonym. Kom ihåg – du är modig som vågar prata om hur du känner!

Via BlueCall kan du ringa till Volontärer eller Mentorer. Alla inom BlueCall har genomgått en antagningsprocess och utbildning för att kunna hjälpa dig på bästa sätt.

Volontärer är medmänniskor över 25 år.

Volontären lyssnar och hjälper dig att sortera och sätta ord på dina tankar och känslor. Den peppar, motiverar och bekräftar dig.

Mentorer har genomgått minst sex terminer av följande utbildningar: läkar-, psykolog-, sjuksköterske-, socionom- och beteendevetenskapsprogrammet. Om du har läst en annan människovårdande utbildning samt läst steg-1 i psykoterapi är du också kvalificerad som Mentor.

Mentorer kan hjälpa dig att kartlägga dina styrkor och vad du behöver fokusera på för att starta en förändringsprocess. Ett samtal med en mentor kan även vara ett första steg om du funderat på att söka professionell hjälp. Kanske behöver du hjälp att komma ur ett gammalt mönster eller hitta kontroll och stabilitet din vardag.

Volontärer är gratis att ringa.

Mentorer kostar 200 kr för 30 minuters samtal. Om du väljer att avsluta samtalet innan samtalstiden är slut betalar du bara för de minuter du har pratat. Samma sak om du kommer överens med din Mentor om att prata längre än 30 minuter.

Du betalar enkelt med kort direkt i appen. Självklart är dina betalningsuppgifter helt säkra hos oss!

Du som använder BlueCall ska känna sig helt trygg! Inga samtal spelas in och du är alltid anonym.

Innan man får svara på samtal som Volontär eller Mentor genomgår man en antagningsprocess och utbildning. Vi på BlueCall jobbar även med handledning, uppföljning och betygssättning av samtalen för att bibehålla en god kvalitet.

Om du har tankar på hur vi kan förbättra tjänsten (eller andra funderingar!) får du mer än gärna kontakta oss på info@bluecallapp.com.

BlueCall startades för att alla ska ha någon att prata med. Vi som har grundat BlueCall har själva varit med om jobbiga tider då vi behövt stöd, men upplevt att det var svårt att hitta. BlueCall har funnits sedan 2016 och har redan tagit emot samtal från hundratals personer.

Vi som jobbar på BlueCall heter Caroline Rödén, Lisa Löfgren, Tamara Bernad och Deborah Mühlrad.

Du kommer lättast i kontakt med oss via förnamn @bluecallapp.com. Du kan även ringa till vår VD Caroline på +46 73 92 60 100. Om du vill träffa oss har vi kontor i Stockholm. Vi ser fram emot att höra från dig!

I dagsläget finns appen endast för IOS, vi planerar att släppa en Androidversion under 2017!

Alla kan engagera sig i BlueCall och gå med oss i kampen för psykisk hälsa!

Kika här för att ansöka och läsa mer om vad det innebär att vara Volontär, Mentor eller Ambassadör på BlueCall.

Eller vet du någon som skulle passa? Tipsa gärna om BlueCall. Tillsammans kan vi hjälpa många fler!