Vanliga frågor

Här kan du läsa mer om BlueCall


BlueCall är en app för terapeutiskt stöd över samtal och chatt. I appen hittar du personer du kan ringa och prata eller chatta med. Du kan välja en Volontär eller ett proffs som är utbildad inom psykologi.

Du kan få hjälp att sortera bland dina tankar, få pepp och motivation eller diskutera fram en handlingsplan till förändring. Kanske behöver du bara någon som lyssnar på dig.

Oavsett vem du väljer att ringa till är det en medmänniska som finns där för dig. För oss på BlueCall är inga problem för stora, små eller konstiga. Alla Volontärer och Proffs har tystnadsplikt och du är helt anonym. Kom ihåg – du är modig som vågar prata om hur du känner!

Om du har planer på att skada dig själv eller ta ditt liv måste vi be att få hänvisa dig till 112 eller närmaste psykakut där du kan få professionell hjälp.

Via BlueCall kan du ringa till Volontärer eller Proffs. Alla inom BlueCall har genomgått en antagningsprocess och utbildning för att kunna hjälpa dig på bästa sätt.

Volontärer är medmänniskor över 25 år.

Volontären lyssnar och hjälper dig att sortera och sätta ord på dina tankar och känslor. Den peppar, motiverar och bekräftar dig.

Proffs har genomgått minst sex terminer av följande utbildningar: läkar-, psykolog-, sjuksköterske-, socionom- och beteendevetenskapsprogrammet. Om du har läst en annan människovårdande utbildning samt läst steg-1 i psykoterapi är du också kvalificerad som Proffs.

Proffs kan hjälpa dig att kartlägga dina styrkor och vad du behöver fokusera på för att starta en förändringsprocess. Ett samtal med ett Proffs kan även vara ett första steg om du funderat på att söka hjälp hos en leg psykolog/leg psykoterapeut. Kanske behöver du hjälp att komma ur ett gammalt mönster eller hitta kontroll och stabilitet din vardag.

Volontärer är gratis att ringa.

Proffs kostar 395 kr för 45 minuters samtal. Om du väljer att avsluta samtalet innan samtalstiden är slut betalar du bara för de minuter du har pratat. Samma sak om du kommer överens med ditt Proffs om att prata längre än 45 minuter.

Du betalar enkelt med kort direkt i appen. Självklart är dina betalningsuppgifter helt säkra hos oss!

Du som använder BlueCall ska känna sig helt trygg! Inga samtal spelas in och du är alltid anonym.

Innan man får svara på samtal som Volontär eller Proffs genomgår man en antagningsprocess och utbildning. Vi på BlueCall jobbar även med handledning, uppföljning och betygssättning av samtalen för att bibehålla en god kvalitet.

Om du har tankar på hur vi kan förbättra tjänsten (eller andra funderingar!) får du mer än gärna kontakta oss på info@bluecallapp.com.

1. Ladda ner appen och registrera en anonym användare 

2. Välj om du vill prata med en Volontär eller ett Proffs

3. Inled konversationen med att chatta, eller ring direkt! 

BlueCall startades för att alla ska ha någon att prata med. Vi som har grundat BlueCall har själva varit med om jobbiga perioder då vi behövt stöd, men upplevt att det var svårt att hitta. BlueCall har funnits sedan 2016 och har redan tagit emot samtal från hundratals personer.

Vi som jobbar på BlueCall heter Caroline Rödén, Lisa Löfgren, Tamara Bernad och Deborah Mühlrad.

Du kommer lättast i kontakt med oss via förnamn @bluecallapp.com. Du kan även ringa till vår VD Caroline på +46 73 92 60 100. Om du vill träffa oss har vi kontor i Stockholm. Vi ser fram emot att höra från dig!

I dagsläget finns appen endast för IOS, vi planerar att släppa en Androidversion så snart som möjligt!

Alla kan engagera sig i BlueCall och gå med oss i kampen för psykisk hälsa!

Kika här för att ansöka och läsa mer om vad det innebär att vara Volontär, Proffs eller Ambassadör på BlueCall.

Eller vet du någon som skulle passa? Tipsa gärna om BlueCall. Tillsammans kan vi hjälpa många fler!